Kuřecí nářez s melounem a brusinkami
60 min.
Ingredience
- 120mililitrůOlej sezamový
- 80mililitrůBalsamico ocet
- 500gramůKuřecí prsa
- 1kusPomeranče
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 100gramůRybíz červený
- 1kusMeloun žlutý
- 200gramůRukola
- 1kusSalát ledový
- 50gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
44 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a lehce naklepe přes mikrotenový sáček a zakapeme šťávou z jednoho pomeranče, dáme do ledničky odležet.
- 2Žlutý meloun omyjeme, rozpůlíme, část dužiny nakrájíme na kostičky, část rozmixujeme v mixéru. V misce jemně smícháme kostky melounu s kuličkami čerstvého rybízu. Omyjeme rukolu, lístky natrháme na menší kousky a přidáme k melounu a rybízu.
- 3Marinovaná kuřecí prsa nasolíme a orestujeme na rozpáleném oleji a necháme vystydnout. Potom je nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou petrželkou je jemně vmícháme k melounové směsi. Listy ledového salátu vysteleme mělkou mísu, na ně navršíme melounovo-kuřecí směs. Zalijeme dresinkem, který připravíme z rozmixovaného melounu, octa, soli, pepře a sezamového oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.