Kuřecí paprikáš na smetaně

65 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
41 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře bez drobů naporcujeme na 6 dílů, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřinců na nudličky, česnek prolisujeme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej a kousky kuřete na něm osmažíme ze všech stran. Kuře vyndáme, na olej v hrnci nasypeme cibuli, česnek a usmažíme dozlatova, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přiložíme kousky kuřete, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme nudličky papriky, zakryjeme pokličkou a dusíme nejméně 1/2 hodiny. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu, krátce povaříme a odstavíme.
  • 3
    Paprikáš rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.