Kuřecí pikantní kari po gudžarátsku

65 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
66 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře očistíme a naporcujeme. Jednu cibuli nasekáme nadrobno, druhou rozemeleme společně s česnekem, přidáme všechno koření, mák a osolíme.
  • 2
    Nakrájenou cibulku osmahneme na rozpáleném másle do zlatova, poté přidáme připravenou směs, zlehka orestujeme a vložíme maso. Podlijeme rozšlehaným jogurtem a dusíme do měkka. Mezitím občas mírně podlijeme vodou, je-li to potřeba.
  • 3
    Horké koření [39441]:
  • 4
    koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.