Kuřecí pikantní kari po gudžarátsku
65 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 2kusyCibule
- 6stroužkůČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžičkyKari koření
- 2lžičkyMák mletý
- 4lžíceJogurt bílý
- 1špetkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaGaram masala
- 150gramůMáslo čerstvé
- Horké koření [39441]
- 1,5lžičkyHřebíček
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 3lžičkyKardamom
- 3lžičkyKmín celý
- 6lžičekKoriandr celý
- 0,75lžičkaMuškátový oříšek
- 1,5lžičkySkořice celá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
871 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
66 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře očistíme a naporcujeme. Jednu cibuli nasekáme nadrobno, druhou rozemeleme společně s česnekem, přidáme všechno koření, mák a osolíme.
- 2Nakrájenou cibulku osmahneme na rozpáleném másle do zlatova, poté přidáme připravenou směs, zlehka orestujeme a vložíme maso. Podlijeme rozšlehaným jogurtem a dusíme do měkka. Mezitím občas mírně podlijeme vodou, je-li to potřeba.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.