Kuřecí pilaf
50 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKari koření
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 2kusyCibule
- 350mililitrůVývar drůbeží
- 0,75hrnekRýže loupaná
- 600gramůKuřecí prsa
- 400gramůZeleninová směs jarní - mražená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
10 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na hlubší pánvi rozpalte olej a tři minuty na něm opékejte cubulku, dokud nezměkne, pak na ni nasypte kari a chvilku všechno míchejte. Přidejte kousky kuřete, ze všech stran orestujte, osolte, opepřete, přidejte rýži a minutu opékejte.
- 2Přilijte vývar. Až se zaščne vařit, ztlumte oheň a přikryjte pánev pokličkou. Po deseti minutách nasypte do pánve mraženou zeleninu, zamíchejte a na povrch nakonec dejte špenát. Pánev zakryjte a vařte aby rýže změkla a všechna voda zmizela. Jeslti voda zmizí dřív než rýže změkne, můžete jí ještě trochu přidat.
- 3Hotový pilaf dobře promíchejte.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.