Kuřecí píšťaly

50 min.
Mexiko
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
4 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na salsu smícháme pokrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, limetkovou šťávu, svazek čerstvého, nasekaného koriandru, sůl, jemně nakrájenou cibuli a na jemno nasekanou čili papričku.
  • 2
    Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 15 - 20 minut na mírném plameni, až je maso měkké. Necháme trochu vychladnout, natrháme na kousky.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli a utřený česnek, smažíme přibližně 5 minut, až cibule změkne, ale ještě nezhnědne. Přidáme maso, sůl, pepř, promícháme, sejmeme z ohně a přidáme rozdrobený sýr Feta.
  • 4
    Tortilly napaříme, aby byly ohebné. Na každou položíme lžíci náplně, svineme, aby se utvořil pevný váleček a zajistíme párátkem.
  • 5
    V pánvi rozpálíme olej, z tortill odstraníme párátka a smažíme je 2 - 3 minuty do zlatova, často obracíme. Vyndáme na papírový ubrousek, ihned podáváme se salsou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.