Kuřecí plátky na citronu

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na velké pánvi orestujeme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přihodíme na pánev a za občasného promíchání opékáme, dokud maso není opečené dozlatova. Mezitím si očistíme dva citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z druhého nakrouháme struhadlem kůru na slabé proužky. Nakonec vymačkáme z citronů šťávu a vlijeme ji k masu, přisypeme nastrouhanou kůru a necháme krátce povařit. Odstavíme, osolíme, opepříme, promícháme a přendáme na talíře, kde ozdobíme nasekanou pažitkou a proužky citronové kůry.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.