Kuřecí prsa pečená na víně s fazolemi
50 min.
Ingredience
- 150gramůMozzarella
- 1lžičkaŠalvěj sušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŠunka parmská
- 0,5decilitrVíno bílé
- 2kusyŠalotka
- 2kusyRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceSýr krémový
- 1hrstBazalka
- 200gramůFazole bílé sterilované
- 400gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
29 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, ostrým nožem v každém vyřízneme napříč kapsu.
- 2Mozzarellu nakrájíme na plátky, posypeme šalvějí a vložíme do kapsy v mase. Maso opepříme, osolíme, obalíme parmskou šunkou a zajistíme párátky.
- 3Připravená prsa dáme do zapékací mísy, zalijeme bílým vínem a necháme péct 30 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
- 4Šalotku oloupeme, nasekáme na jemno. Rajčata krátce spaříme horkou vodou, ochladíme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na malé kousky. Sterilované fazole slijeme, opláchneme pod studenou vodou, necháme v sítu okapat, bazalku opláchneme studenou vodou, okapanou na jemno nasekáme.
- 5V pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce osmažíme šalotku, přidáme rajčata s octem, promícháme a vaříme 5 minut, až směs zhoustne. Následně do pánve přidáme fazole, vše důkladně promícháme, dochutíme pepřem, solí a necháme prohřát.
- 6Upečená kuřecí prsa vyjmeme z mísy, zabalíme do alobalu, uložíme v teple. Vinný nálev přecedíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až se polovina odpaří. Přidáme bazalku, sýr, promícháme a vše smícháme s fazolovou směsí v pánvi.
- 7Fazole s plněnými kuřecími prsíčky rozdělíme na porce na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.