Kuřecí prsa pečená na víně s fazolemi

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
29 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, ostrým nožem v každém vyřízneme napříč kapsu.
  • 2
    Mozzarellu nakrájíme na plátky, posypeme šalvějí a vložíme do kapsy v mase. Maso opepříme, osolíme, obalíme parmskou šunkou a zajistíme párátky.
  • 3
    Připravená prsa dáme do zapékací mísy, zalijeme bílým vínem a necháme péct 30 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.
  • 4
    Šalotku oloupeme, nasekáme na jemno. Rajčata krátce spaříme horkou vodou, ochladíme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na malé kousky. Sterilované fazole slijeme, opláchneme pod studenou vodou, necháme v sítu okapat, bazalku opláchneme studenou vodou, okapanou na jemno nasekáme.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce osmažíme šalotku, přidáme rajčata s octem, promícháme a vaříme 5 minut, až směs zhoustne. Následně do pánve přidáme fazole, vše důkladně promícháme, dochutíme pepřem, solí a necháme prohřát.
  • 6
    Upečená kuřecí prsa vyjmeme z mísy, zabalíme do alobalu, uložíme v teple. Vinný nálev přecedíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až se polovina odpaří. Přidáme bazalku, sýr, promícháme a vše smícháme s fazolovou směsí v pánvi.
  • 7
    Fazole s plněnými kuřecími prsíčky rozdělíme na porce na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.