Kuřecí prsa s dvěma omáčkami
25 min.
Ingredience
- 1hrstPažitka
- 150gramůZakysaná smetana
- 2lžíceKřenová pasta - Krenex
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1hrstPetržel - nať
- 4decilitryVývar drůbeží
- 2decilitryVíno bílé
- 800gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
380 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pažitku omyjeme a nakrájíme najemno. V misce ji smícháme se zakysanou a sladkou smetanou a nastrouhaným křenem, omáčku podle chuti osolíme.
- 2Petrželovou nať opláchneme a nakrájíme najemno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je a oloupeme. Bílky nasekáme najemno, žloutky v misce rozmačkáme a vše smícháme s hořčicí, octem, olejem, 2 lžícemi vody a petrželkou, druhou omáčku mírně opepříme.
- 3Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme do varu drůbeží vývar, přilijeme bílé víno a plátky masa vaříme 10 minut na mírném ohni.
- 4Uvařené maso rozložíme na servírovací talíře a podáváme s oběma omáčkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.