Kuřecí prsa s dvěma omáčkami

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
380 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pažitku omyjeme a nakrájíme najemno. V misce ji smícháme se zakysanou a sladkou smetanou a nastrouhaným křenem, omáčku podle chuti osolíme.
  • 2
    Petrželovou nať opláchneme a nakrájíme najemno. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme je a oloupeme. Bílky nasekáme najemno, žloutky v misce rozmačkáme a vše smícháme s hořčicí, octem, olejem, 2 lžícemi vody a petrželkou, druhou omáčku mírně opepříme.
  • 3
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. V hrnci přivedeme do varu drůbeží vývar, přilijeme bílé víno a plátky masa vaříme 10 minut na mírném ohni.
  • 4
    Uvařené maso rozložíme na servírovací talíře a podáváme s oběma omáčkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.