Kuřecí prsa s grilovanými paprikami
115 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2lžičkyKmín mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůRajčata
- 3lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 800gramůKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 55gramůMandle
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a položíme slupkou nahoru na plech. Pomažeme je olejem a dáme pod rozpálený gril. Grilujeme tak dlouho, dokud slupky nepopraskají. Potom je zabalíme do utěrky, necháme zchladnout a odstraníme slupky. Nakrájíme je na proužky a odložíme stranou.
- 2Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, petrželovou nať a koriandr nasekáme nadrobno.
- 3Do olivového oleje, rozpáleného ve vysoké pánvi, vložíme mletou papriku, kmín, cayenský pepř a nakrájený česnek a na mírném ohni za stálého míchání restujeme. Dáváme pozor, aby česnek nezhnědl. Po 2 minutách přidáme rajčata, koriandr a petrželovou nať. Osolíme, přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne.
- 4Kuřecí prsa nakrájíme na řízky, které zlehka naklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 5V rendlíku rozpálíme zbytek rostlinného oleje a kuřecí řízky v něm orestujeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme je a odložíme stranou.
- 6Na jejich místo dáme nakrájenou cibuli, kterou restujeme 5 minut, dokud nezesklovatí. Kuře vrátíme a podlijeme cca 300 ml vody. Přivedeme k varu, stáhneme oheň a na mírném ohni za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou. Řízky během dušení několikrát obrátíme. Po 30ti minutách řízky opět vyjmeme, zesílíme plamen a zbylou šťávu zprudka vaříme, dokud se nesvaří zhruba na polovinu. Potom přidáme uvařenou rajčatovou omáčku, nakrájené papriky, důkladně promícháme a přidáme kuře. Přikryjeme pokličkou a za občasného zamíchání vaříme na mírném ohni cca 30 minut.
- 7Kuřecí řízky rozdělíme na talíře, přelijeme trochou omáčky, porce posypeme nakrájenými mandlemi a ozdobíme snítkou petržele.
- 8Zbylou omáčku servírujeme ve zvláštní misce. Podáváme se zeleninou vařenou v páře a těstovinami nebo rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.