Kuřecí prsa s jemnou bylinkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstKopr čerstvý
- 200gramůZakysaná smetana
- 250gramůTvaroh tučný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 600gramůKuřecí prsa
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
469 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka uvaříme natvrdo, pak je ochladíme, oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2Petrželku, pažitku a kopr omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme.
- 3V míse smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, citronovou šťávu a hořčici, dochutíme solí a pepřem. Pak přimícháme nakrájená vajíčka a bylinky.
- 4Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, rozkrájíme na porce, lehce opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm prudce ze všech stran opečeme, pak zmírníme oheň a smažíme doměkka. Během snmažení ještě dochutíme paprikou, pepřem a solí.
- 5Upečené porce masa podáváme s připravenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.