Kuřecí prsa s jemnou bylinkovou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
29 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
469 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vajíčka uvaříme natvrdo, pak je ochladíme, oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    Petrželku, pažitku a kopr omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme.
  • 3
    V míse smícháme zakysanou smetanu, tvaroh, citronovou šťávu a hořčici, dochutíme solí a pepřem. Pak přimícháme nakrájená vajíčka a bylinky.
  • 4
    Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, rozkrájíme na porce, lehce opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm prudce ze všech stran opečeme, pak zmírníme oheň a smažíme doměkka. Během snmažení ještě dochutíme paprikou, pepřem a solí.
  • 5
    Upečené porce masa podáváme s připravenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.