Kuřecí prsa s vinnou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůŠunka dušená
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyKuřecí prsa
- 60gramůSýr Gouda 45%
- 10gramůPetržel - nať
- 0,25litrVíno červené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme a polovinu nakrájíme na plátky. Zbylé houby najemno nakrájíme a opečeme na lžíci oleje. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky a společně podusíme. Poprášíme moukou, podlijeme vínem a vaříme asi 5 minut. Omáčku osolíme a mírně opepříme.
- 2Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a po straně do nich nařízneme kapsu. Plátky žampionů podusíme na lžíci oleje, osolíme a opepříme. Přimícháme nasekanou petrželku a na kostičky nakrájený sýr. Směsí naplníme kuřecí prsa a opékáme je po každé straně asi 7 minut na oleji dozlatova. Podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.