Kuřecí prsíčka po italsku
45 min.
Ingredience
- 1kusLilek
- 2kusyCuketa
- 4kusyRajčata
- 600gramůKuřecí prsa
- 6lžicOlej olivový
- 40gramůSýr Parmezán
- 2lžičkyProvensálské koření
- 1lžíceBazalka
- 3kusyBalsamico ocet
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
12 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Omyté cukety a lilek nakrájíme na kostky, rajčata rozčtvrtíme.
- 2Smícháme 4 lžíce olivového oleje s balsamicem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem. V zálivce krátce marinujeme připravené maso a zeleninu.
- 3Kuřecí prsa vyjmeme z marinády a restujeme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Zeleninu necháme okapat a restujeme asi 10 minut na silném ohni. Vše zalijeme marinádou.
- 4Nastrouhaný parmezán smícháme s provensálským kořením, rozdělíme na maso a pokrm zapékáme v troubě pod grilem asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.