Kuřecí prsíčka s fazolkami
40 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůFazolky mražené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyŠalotka
- 4kusyRajčata
- 4kusyKuřecí prsa
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 250mililitrůVývar slepičí
- 3lžíceOlej olivový
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné fazolky povaříme 5 minut, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou, nadrobno pokrájenou šalotku necháme zesklovatět na rozehřátém másle, přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme. Vložíme připravená rajčata, fazolky a dusíme asi 4 minuty. Potom podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Kuřecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji řízky po obou stranách opečeme. Přidáme rozsekaný rozmarýn, vývar a plátky omytého citronu. Dusíme pod pokličkou asi 7 minut.
- 4Maso upravíme na talíře spolu se zeleninou a ozdobíme snítkou rozmarýnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.