Kuřecí prsíčka s pancettou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1310 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
106 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
13 g
Cukr
51 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená kuřecí prsa poprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem a zvolna smažíme oloupaný, nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou pancettu asi 4 minuty. Vyjmeme a necháme stranou.
  • 3
    Do pánve vložíme kuřecí maso a opečeme z obou stran. Vrátíme zpět česnek a pancettu, přidáme ocet, kapary, na kousky nakrájené olivy a nasekaný tymián. Pod pokličkou zvolna vaříme 35 minut. Potom maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 4
    Do pánve přilijeme smetanu a povaříme asi 2 minutys do zhoustnutí.
  • 5
    Kuře upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.