Kuřecí prsíčka s pancettou
55 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 225gramůPancetta
- 2lžíceOcet vinný
- 12kusůOlivy černé
- 2lžíceTymián čerstvý
- 4lžíceKapary
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1310 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
106 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
13 g
Cukr
51 mg
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí prsa poprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem a zvolna smažíme oloupaný, nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou pancettu asi 4 minuty. Vyjmeme a necháme stranou.
- 3Do pánve vložíme kuřecí maso a opečeme z obou stran. Vrátíme zpět česnek a pancettu, přidáme ocet, kapary, na kousky nakrájené olivy a nasekaný tymián. Pod pokličkou zvolna vaříme 35 minut. Potom maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 4Do pánve přilijeme smetanu a povaříme asi 2 minutys do zhoustnutí.
- 5Kuře upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.