Kuřecí prsíčka v mandlové krustě s rebarborovým čatní

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Máslo rozpustíme a polovinou vymažeme ohnivzdornou mísu o rozměrech asi 20x20 cm. V jiné misce rozkvedláme vejce, v druhé smícháme jemně nasekané mandle s koriandrem, moukou, špetku soli s pepřem.
  • 2
    Kuřecí maso opláchneme, dobře osušíme a rozkrájíme na 4 stejně velké plátky. Osolíme 2 špetkami soli, opepříme a obrátíme napřed ve vejcích a pak v mandlové směsi. Plátky masa dáme do vymaštěné mísy a potřeme zbylým máslem. Pečeme v předehřáté troubě 35-40 minut dozlatova. Vypečená šťáva by měla být světlá.
  • 3
    Rebarboru očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Dáme do menší pánve a s pomerančovou šťávou a cukrem přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme tak dlouho, až je rebarbora měkká(avšak nesmí se rozpadnout). Opatrně vmícháme kari a zbylou sůl a ihned podáváme s kuřecími plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.