Kuřecí prsíčka v mandlové krustě s rebarborovým čatní
65 min.
Ingredience
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 2hrstiMandle
- 1hrstMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKoriandr čerstvý
- 4špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 500gramůKuřecí prsa
- 3lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceCukr krystal
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Máslo rozpustíme a polovinou vymažeme ohnivzdornou mísu o rozměrech asi 20x20 cm. V jiné misce rozkvedláme vejce, v druhé smícháme jemně nasekané mandle s koriandrem, moukou, špetku soli s pepřem.
- 2Kuřecí maso opláchneme, dobře osušíme a rozkrájíme na 4 stejně velké plátky. Osolíme 2 špetkami soli, opepříme a obrátíme napřed ve vejcích a pak v mandlové směsi. Plátky masa dáme do vymaštěné mísy a potřeme zbylým máslem. Pečeme v předehřáté troubě 35-40 minut dozlatova. Vypečená šťáva by měla být světlá.
- 3Rebarboru očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Dáme do menší pánve a s pomerančovou šťávou a cukrem přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme tak dlouho, až je rebarbora měkká(avšak nesmí se rozpadnout). Opatrně vmícháme kari a zbylou sůl a ihned podáváme s kuřecími plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.