Kuřecí prsíčka v zelném závitku
80 min.
Ingredience
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceHořčice
- 4kusyKuřecí prsa
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 2lžíceSádlo škvařené
- 200mililitrůVíno bílé
- 100gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 2lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
16 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a očištěné žampiony nakrájíme na kostičky a opékáme asi 10 minut na oleji. Vmícháme hořčici, nasekanou petrželku, sůl, pepř a vše promícháme.
- 2Z omytého zelí oddělíme 8 listů, seřízneme žebra a listy asi 2 minuty povaříme. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3Omyté maso osušíme, osolíme, opepříme a potřeme připravenou houbovou náplní. Každý plátek zabalíme do dvou zelných listů a sepneme párátky. Závitky opečeme na sádle, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou 30 minut. Nakonec k masu přidáme zeleninu, 10 minut podusíme a vmícháme smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.