Kuřecí ragú s cibulkami
80 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 15gramůHřebíček
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 400gramůRýže dušená
- 200gramůCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
17 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku, rozmícháme a smažíme jíšku dozlatova.
- 2Přisypeme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na malé kousky. Krátce orestujeme a zalijeme vodou tak, aby bylo maso akorát ponořené. Osolíme, opepříme, přidáme malé cibulky, do kterých jsme zapíchli po jednom hřebíčku, přisypeme plátky žampionů, posekanou petrželku, bobkový list a špetku tymiánu. Vaříme na mírném ohni 50 minut.
- 3Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.