Kuřecí řezanka frankfurtská
60 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 100gramůCibule
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůTymián sušený
- 400gramůBrambory vařené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůPárky Frankfurtské
- 3stroužkyČesnek
- 15gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
23 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, frankfurtská párky na kolečka, cibuli nadrobno, petrželku posekáme, česnek prolisujeme.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme kolečka párků, orestujeme, přidáme cibuli, maso, osmahneme, zaprášíme moukou, mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vínem a podusíme, dokud se víno téměř neodpaří. Zalijeme vývarem, přidáme česnek, petrželku, tymián a dusíme doměkka.
- 3Řezanku naporcujeme na talíře a doplníme vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.