Kuřecí řezanka kořeněná
60 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 60gramůCibule
- 50gramůKarotka
- 10gramůPetržel - nať
- 3gramyTymián sušený
- 3gramyBobkový list
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaChilli koření mleté
- 60gramůŠunka dušená
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůBrambory vařené
- 100mililitrůKoňak Armaňak
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
578 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, šunku na kostičky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a olej, přisypeme karotku, cibuli, šunku, petrželku, česnek, tymián, mletý bobkový list a špetku chilli koření, krátce orestujeme, podlijeme koňakem, vínem a dusíme, dokud se tekutina z poloviny nevyvaří. Na jiné pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Zaprášíme troškou mouky a orestujeme. Zeleninu s kořením z první pánve přilijeme k masu, promícháme, přidáme trochu vývaru a 15 až 20 minut podusíme. Před odstavením zjemníme smetanou, necháme projít varem a můžeme podávat.
- 3Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.