Kuřecí řezanka na kari

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
967 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme troškou mouky. Cibuli pokrájíme nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme pomoučené maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zežloutnout, přidáme lžičku kari koření, až se v tuku rozpustí, podlijeme vývarem. Dusíme asi 15 minut. Jakmile se vývar téměř vyvaří, zalijeme smetanou, ještě chvíli podusíme a odstavíme.
  • 3
    Pokrm upravíme na talíře a doplníme dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 31. 5. 2016
Kuřecí řezanka na kari
Olej jsem použila řepkový a vývar drůbeží. Moukou jsem zahustila asi v polovině přípravy, dala jsem ji jí malinko více. Dělávám si tzv. suchou jíšku, je to mouka pražená nasucho do světle béžového odstínu. Sůl jsem dala dle potřeby, masa je docela velká porce, někomu by stačilo méně. Každopádně příprava rychlá, jídlo chutné, takže palec nahoru.🙂