Kuřecí řezanka na kari
50 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůCibule
- 40mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůRýže dušená
- 10gramůKari koření
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
967 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, posypeme troškou mouky. Cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme pomoučené maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zežloutnout, přidáme lžičku kari koření, až se v tuku rozpustí, podlijeme vývarem. Dusíme asi 15 minut. Jakmile se vývar téměř vyvaří, zalijeme smetanou, ještě chvíli podusíme a odstavíme.
- 3Pokrm upravíme na talíře a doplníme dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 31. 5. 2016
Kuřecí řezanka na kari
Olej jsem použila řepkový a vývar drůbeží. Moukou jsem zahustila asi v polovině přípravy, dala jsem ji jí malinko více. Dělávám si tzv. suchou jíšku, je to mouka pražená nasucho do světle béžového odstínu. Sůl jsem dala dle potřeby, masa je docela velká porce, někomu by stačilo méně. Každopádně příprava rychlá, jídlo chutné, takže palec nahoru.🙂