Kuřecí řezanka s artyčoky
70 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 200gramůArtyčoky
- 80gramůCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 2špetkyTymián sušený
- 10gramůPetržel - nať
- 400gramůBrambory vařené
- 15gramůHořčice
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, artyčoky očistíme, odřízneme horní části a spodní části nakrájíme na malé kostičky.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme artyčoky a pozvolna dusíme a občas promícháme. Přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a přidáme maso. Krátce orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a za občasného promíchání necháme vysmahnout na tuk. Nyní zaprášíme moukou, necháme v tuku rozpustit a podlijeme vínem. Podusíme, až se víno z poloviny vyvaří, zalijeme vývarem. Dochutíme tymiánem, posekanou petrželkou a dusíme doměkka.
- 3Hotový pokrm rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.