Kuřecí řezanka s artyčoky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, artyčoky očistíme, odřízneme horní části a spodní části nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme artyčoky a pozvolna dusíme a občas promícháme. Přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a přidáme maso. Krátce orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a za občasného promíchání necháme vysmahnout na tuk. Nyní zaprášíme moukou, necháme v tuku rozpustit a podlijeme vínem. Podusíme, až se víno z poloviny vyvaří, zalijeme vývarem. Dochutíme tymiánem, posekanou petrželkou a dusíme doměkka.
  • 3
    Hotový pokrm rozdělíme na talíře a doplníme vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.