Kuřecí řezanka s husími játry
70 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 200gramůJátra husí
- 100gramůCibule
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 15gramůPažitka
- 200mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůRýže dušená
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
13 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso a husí játra nakrájíme na větší kostky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony na plátky, pažitku posekáme.
- 2V pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme kostky masa a jater, lehce orestujeme, přidáme cibuli a žampiony, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme vínem. Na prudkém ohni necháme víno z poloviny vyvařit a zalijeme vývarem. Dusíme půl hodiny. Dochutíme solí, pepřem, přisypeme pažitku, přilijeme trochu smetany a povaříme pár minut. Hotový pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.