Kuřecí řezanka s rýží

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
36 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců pokrájíme na proužky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek.
  • 2
    V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli, krátce orestujeme a přidáme maso. Promícháme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, přisypeme rýži, zalijeme bujónem, pánev zakryjeme a pozvolna dusíme 20 minut.
  • 3
    V jiné pánvi rozpálíme olej, přidáme rajčata, česnek, petrželku, osolíme, opepříme a pozvolna dusíme 20 minut. Nepodléváme, rajčata sama o sobě obsahují dostatek vody. Vznikne nám hustá rajčatová omáčka.
  • 4
    Maso s rýží rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou z druhé pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.