Kuřecí řezanka s rýží
65 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 10gramůPetržel kudrnka
- 100gramůAnglická slanina
- 60gramůCibule
- 40gramůSádlo škvařené
- 150gramůPaprika červená
- 200gramůRýže loupaná
- 40mililitrůOlej olivový
- 500gramůRajčata
- 20gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 500mililitrůBujón slepičí
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
36 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců pokrájíme na proužky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek.
- 2V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli, krátce orestujeme a přidáme maso. Promícháme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, přisypeme rýži, zalijeme bujónem, pánev zakryjeme a pozvolna dusíme 20 minut.
- 3V jiné pánvi rozpálíme olej, přidáme rajčata, česnek, petrželku, osolíme, opepříme a pozvolna dusíme 20 minut. Nepodléváme, rajčata sama o sobě obsahují dostatek vody. Vznikne nám hustá rajčatová omáčka.
- 4Maso s rýží rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou z druhé pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.