Kuřecí řezanka se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 80gramůCibule
- 150gramůPaprika červená
- 150gramůRajčata
- 30gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 150gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, cibuli na plátky a rozebereme ji na kroužky, papriku bez jádřinců pokrájíme na proužky, rajčata na kostičky, mrkev na kolečka, petrželku posekáme, česnek prolisujeme.
- 2Kousky masa osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým máslem. Orestujeme a dusíme doměkka. Necháme vysmahnout na tuk, maso vyndáme, do tuku přidáme kroužky cibule, orestujeme a také vyjmeme z pánve. Do pánve vložíme papriku, mrkev, rajčata, ochutíme solí, česnekem, petrželkou, krátce osmahneme a podlijeme vývarem. Podusíme 10 minut a odstavíme.
- 3Na talíře rozdělíme porce masa, přidáme dušenou zeleninu a povrch pokrmu ozdobíme kroužky restované cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.