Kuřecí řízečky na česneku
45 min.
Ingredience
- 15stroužkůČesnek
- 500gramůKuřecí prsa
- 2lžičkyŠalvěj sušená
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 0,5lžičkaEstragon
- 0,5lžičkaSaturejka
- 0,5lžičkaBazalka
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
9 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
284 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si bylinkovou směs. Do mísy dáme sušenou bazalku, estragon, saturejku, mletý zázvor a šalvěj. Bylinky vidličkou promícháme.
- 2Maso nakrájíme na menší řízečky, posolíme a vložíme do mísy
- 3s kořením. Maso v bylinkové směsi obalíme, zalijeme olivovým olejem a zakapeme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet.
- 4Na pánvi rozpálíme olej. Česnek nakrájíme na tenké plátky a lehce na oleji orestujeme. Maso s bylinkami vyklepneme z mísy na pánev, stáhneme oheň na minimum a restujeme pomalu. Bude se tak dusit ve vlastní šťávě. Na závěr podle chuti osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.