Kuřecí řízečky s bylinkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 4kusyKuřecí prsa
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6centilitrůVíno bílé
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 4lžíceLimetková šťáva
- 1kusPažitka
- 3lžíceKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme, na jemno nasekáme a přidáme do hrnce k drůbežímu vývaru. Přivedeme k varu, chvilku povaříme. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme a obalíme v hladké mouce.
- 2Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, řízečky na něm z obou stran osmažíme. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- 3Na pánev k omastku přilijme přecezený drůbeží vývar, přidáme bílé víno a omáčku necháme zhoustnout. Poté dodáme smetanu. Pažitku a kerblík omyjeme, osušíme, na jemno nasekáme a přidáme do smetanové omáčky. Osolíme, opepříme, přilijeme limetkovou šťávu a zbytek másla.
- 4Kuřecí řízečky servírujeme na připravené talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.