Kuřecí řízečky s bylinkovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulku očistíme, na jemno nasekáme a přidáme do hrnce k drůbežímu vývaru. Přivedeme k varu, chvilku povaříme. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, osušíme, naklepeme a obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, řízečky na něm z obou stran osmažíme. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  • 3
    Na pánev k omastku přilijme přecezený drůbeží vývar, přidáme bílé víno a omáčku necháme zhoustnout. Poté dodáme smetanu. Pažitku a kerblík omyjeme, osušíme, na jemno nasekáme a přidáme do smetanové omáčky. Osolíme, opepříme, přilijeme limetkovou šťávu a zbytek másla.
  • 4
    Kuřecí řízečky servírujeme na připravené talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.