Kuřecí řízky po milánsku
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5lžicOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 250gramůŠpagety, Makarony
- 4kusyKuřecí prsa
- 2lžíceStrouhanka
- 6lžicSýr Parmezán
- 6lžicSýr Gouda 45%
- 4kusyBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
27 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na lžíci rozehřátého oleje. Rajčata rozmixujeme a spolu se 100 ml vody přidáme k cibuli. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme nasekanou bazalku. Na mírném ohni zvolna dusíme asi 10 minut.
- 2Špagety uvaříme v osolené vodě a scedíme. Omyté kuřecí řízky osolíme a opepříme. Obalujeme je v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem. Řízky smažíme z každé strany asi 4 minuty.
- 3Uvařené špagety upravíme na talíře s omáčkou a smaženými řízky. Pokrm ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.