Kuřecí řízky s červenými paprikami

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a položíme slupkou nahoru na plech. Pomažeme je olejem a položíme pod rozpálený gril. Grilujeme, dokud slupky nezačnou černat a nepopraskají. Pak je zabalíme do utěrky, necháme zchladnout a odstraníme slupky. Nakrájíme na proužky, odložíme stranou.
  • 2
    Dva stroužky česneku a dva svazky jarní cibulky nasekáme nadrobno.
  • 3
    Omytá, osušená kuřecí prsa pokrájíme na řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, vložíme je do velké pánve s rozpáleným olejem a restujeme z obou stran do zlatova. Po přibližně patnácti minutách je vyjmeme z pánve, přendáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
  • 4
    Do pánve s tukem a šťávou vypečenou z masa vložíme připravené papriky, cibulky a česnek, přidáme vinný ocet, za stálého míchání opékáme, dokud se nevyvaří ostrý pach octa.
  • 5
    Kuřecí řízky položíme na talíř, navrstvíme na ně paprikovou směs a ozdobíme několika lístky čerstvé šalvěje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.