Kuřecí řízky s červenými paprikami
65 min.
Ingredience
- 4kusyPaprika červená
- 2stroužkyČesnek
- 12kusůCibulka jarní
- 800gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceOlej olivový
- 3lžíceOcet vinný
- 8kusůŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Papriky rozpůlíme, zbavíme semen a položíme slupkou nahoru na plech. Pomažeme je olejem a položíme pod rozpálený gril. Grilujeme, dokud slupky nezačnou černat a nepopraskají. Pak je zabalíme do utěrky, necháme zchladnout a odstraníme slupky. Nakrájíme na proužky, odložíme stranou.
- 2Dva stroužky česneku a dva svazky jarní cibulky nasekáme nadrobno.
- 3Omytá, osušená kuřecí prsa pokrájíme na řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, vložíme je do velké pánve s rozpáleným olejem a restujeme z obou stran do zlatova. Po přibližně patnácti minutách je vyjmeme z pánve, přendáme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
- 4Do pánve s tukem a šťávou vypečenou z masa vložíme připravené papriky, cibulky a česnek, přidáme vinný ocet, za stálého míchání opékáme, dokud se nevyvaří ostrý pach octa.
- 5Kuřecí řízky položíme na talíř, navrstvíme na ně paprikovou směs a ozdobíme několika lístky čerstvé šalvěje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.