Kuřecí řízky v sherry
35 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůVývar slepičí
- 1kusTymián čerstvý
- 100gramůOlivy zelené
- 250mililitrůSherry brandy
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na řízky, obalíme v hladké mouce a necháme trochu oschnout.
- 2Řízky opékáme na rozehřátém oleji asi 5 minut po každé straně. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Necháme na teplém místě.
- 3Výpek zředíme sherry a přilijeme vývar. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a lístky tymiánu. Povaříme do zhoustnutí a podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Řízky a olivy nakrájíme na plátky a necháme asi 3 minuty prohřát v omáčce.
- 5Maso upravíme na talíře a podlijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.