Kuřecí rizoto na kari
45 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 8stroužkůČesnek
- 350gramůKuřecí prsa
- 150gramůHrášek
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 200gramůRýže předvařená (parboiled)
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaKari koření
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 0,5lžičkaSaturejka
- 0,5lžičkaKurkuma
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
9 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přidáme kari koření, sojovou omáčku a saturejku. Vše zalijeme olivovým olejem a necháme odležet.
- 2Zatím si uvaříme rýži. Může být sypaná nebo v předvařených sáčcích.
- 3Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Jenom lehce zpěníme a přidáme červenou papriku a kurkumu. Do pánve vyklopíme maso z misky a důkladně orestujeme. Přidáme hrášek, podlijeme vodou a dusíme 10 minut.
- 4Nakonec přimícháme vařenou rýži, prohřejeme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.