Kuřecí rizoto s chřestem a olivami
40 min.
Ingredience
- 150gramůChřest zelený
- 3stroužkyČesnek
- 330gramůRýže loupaná
- 200gramůKuřecí prsa
- 1hrstOlivy černé
- 4lžíceSýr Parmezán
- 1kusŠalotka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
4 g
Cukr
614 mg
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi zpěníme máslo a olej, přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso a oloupanou, na plátky nakrájenou šalotku a vše orestujeme. Za stálého míchání vsypeme propláchnutou rýži a zalijeme vývarem a vínem. Za stálého míchání vaříme 5 minut.
- 2Potom přidáme oloupaný, nasekaný česnek, černé olivy, očištěné vrchní části chřestu a vše vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody.
- 3Nakonec do rizota vmícháme nastrouhaný sýr a podle chuti přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.