Kuřecí rizoto s hroznovým vínem
70 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůVývar slepičí
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůRýže Basmati
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKardamom
- 200gramůHroznové víno
- 2stroužkyČesnek
- 0,25kusZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
19 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky a opečeme po všech stranách na oleji. Oloupanou cibuli, česnek a zázvor nasekáme a přidáme k masu. Vše krátce osmahneme.
- 2Ohřejeme vývar se smetanou. Ke kuřeti přidáme rýži, citronovou kůru a přilijeme vývar se smetanou. Osolíme, opepříme a okořeníme kardamomem. Pokrm dusíme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
- 3Hotové rizoto ozdobíme omytými, rozpůlenými bobulemi hroznového vína a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.