Kuřecí roláda se švesky
70 min.
Ingredience
- 2lžičkyKari koření
- 150gramůSýr Brynza
- 200gramůŠvestky
- 3decilitryVoda pitná
- 150gramůHouby sušené
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 150gramůŠunka parmská
- 150plátkůEidam plátky
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1200gramůKuře
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
62 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky namočíme do studené vody a necháme je 30 minut máčet. Poté vypeckujeme a rozřízneme na půlky. Sušené hříbky také namočíme do jiné nádoby s vodou, pokrájíme je na menší kousky.
- 2Celé kuře očistíme, umyjeme, osušíme a ostrým nožem vykostíme. Plát masa osolíme, potřeme kari kořením smícháným se 2 lžícemi oleje, přes fólii naklepeme. Na rozklepaný plát masa rozložíme plátky šunky, plátky sýra, potřeme brynzou, naskládáme scezené švestky, posypeme solí, pepřem, roládu zavineme, stáhneme tenkým provázkem, vložíme do zapékací mísy a podlijeme 2 dl vody. Přikryjeme alobalem, připravenou roládu vložíme do nahřáté trouby a při 200 stupních pečeme 40 minut. Deset minut před dopečením sundáme alobal, maso vrátíme zpátky do trouby dopéct do zlatova. Upečenou roládu vytáhneme z trouby, necháme ji odpočinout, rozkrájíme na plátky, porce rozdělíme na talíře a přidáme omáčku.
- 3Omáčka: výpek, který nám zůstal z rolády scedíme, přidáme olej, posypeme moukou, zalijeme 1 dl vody, přivedeme k varu, vsypeme scezené houby, posypeme oreganem a povaříme asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.