Kuřecí rolky se sýrem a piniovými oříšky
60 min.
Ingredience
- 150gramůChléb toastový
- 800gramůKuřecí prsa
- 2kusyCibule
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůSýr Parmezán
- 50gramůOříšky piniové
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůMléko polotučné
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř bílý
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
16 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nakrájené pečivo zalijeme v mísce mlékem a necháme nasáknout. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli, prolisujeme česnek a přidáme do mísy. Přisypeme nasekané piniové oříšky a petrželku, strouhaný parmezán, ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Důkladně promícháme. Kuřecí maso naklepeme přes fólii a nasolíme. Plátky rozložíme, potřeme přiměřenou vrstvou směsi a smotáme do rolky, kterou spíchneme párátky, aby se nerozbalovala. Naklademe do máslem vymazaného pekáčku, potřeme olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut, průběžně otáčíme a potíráme vypečenou šťávou. Servírujeme např. se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.