Kuřecí salát s brokolicí

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná kuřecí prsa potřeme směsí koření na drůbež, poté opečeme z obou stran do červena na rozpáleném tuku. Následně podlijeme vínem a dusíme do měkka. Necháme vychladnout, prsa nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme, brokolici rozdělíme na růžičky, opláchneme vodou a vaříme v osolené vodě 5 minut. Poté je zchladíme a necháme okapat. Grepy oloupeme, dužniny vykrojíme z blan a vytékající šťávu zachytíme do misky.
  • 3
    Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat a natrháme na kousky, kterými vyložíme mísu. Na listy upravíme uvařenou brokolici, kuřecí maso, grapfruit a cibuli.
  • 4
    Příprava zálivky: citronovou a grapefruitovou šťávu smícháme, osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnkek a olivový olej. Salát zalijeme zálivkou až při servírování.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.