Kuřecí salát s červenou řepou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou řepu umyjeme a uvaříme v hrnci s vodou, do které přidáme kmín. Vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na úhledné tenké pásky, které dáme do skleněné salátové mísy. Ledový salát nakrájíme na tenké proužky, vysypeme do mísy, kde máme řepu, přidáme oloupané a na půlky nakrájené mandarinky, olej, drobně nakrájenou cibuli, podle chuti osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou, dobře zamícháme a necháme salát odpočívat.
  • 2
    Marináda: Do jiné mísy dáme nastrouhanou pomerančovou kůru, rozmarýn, prolisovaný česnek, cukr, olej, dobře metličkou vyšleháme a vložíme kuřecí maso nakrájené na tenké plátky, které necháme 100 minut na studeném místě marinovat.
  • 3
    Do nahřáté pánve dáme kuřecí maso spolu s marinádou a v marinovací šťávě povaříme maso 15 minut. Když je maso dostatečně měkké, vylijeme směs z pánve do mísy. Olej rozšleháme s mandarinkovou a pomerančovou šťávou a směsí zalijeme připravený salát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.