Kuřecí salát s paprikou a hroznovým vínem
23 min.
Ingredience
- 200gramůKuřecí prsa
- 60gramůHroznové víno
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 25mililitrůOcet vinný
- 20gramůHořčice
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 60gramůPaprika červená
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůSalát hlávkový
- 25gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, vložíme do pánve na rozpálený olej a smažíme z obou stran dozlatova. Maso necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Sýr vidličkou rozdrobíme, kuličky hroznového vína otrháme, červenou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky. Do mísy na dno položíme několik listů salátu, maso, papriku, hroznové víno a sýr, promícháme, nasypeme do mísy, smícháme panenský olej s octem a hořčicí, zakapeme salát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.