Kuřecí salát s roketou a ořechy
15 min.
Ingredience
- 5mililitrůHořčice
- 2kusyCeler řapíkatý
- 100gramůOkurka salátová
- 100gramůCibulka jarní
- 40gramůPetržel - nať
- 40gramůOřechy vlašské
- 350gramůKuřecí maso grilované
- 120gramůSýr Niva (Rokfór)
- 30gramůHroznové víno
- 40mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůOcet Sherry
- 150gramůRoketa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
23 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Roketu opereme a necháme okapat, přendáme do větší mísy. Jarní cibulku a okurku nakrájíme na kolečka a přihodíme do mísy. Přidáme nasekané ořechy a pažitku a nakrájený řapík celeru. Vše nejlépe rukama promícháme v míse a rozložíme na mělkou servírovací mísu. Navrch poklademe plátky grilovaného ochuceného kuřecího masa, posypeme rozdrobenou nivou, můžeme ozdobit několika půlkami tmavého hroznového vína. Na závěr zhotovíme zálivku z olivového oleje, sherry octa a hořčice, dobře promícháme, salát pokapeme a zdobíme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.