Kuřecí se zeleninou a skořicí

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek asi 3 minuty, postupně přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a smažíme dalších 5 minut za občasného promíchání, až se maso zatáhne.
  • 2
    Mezitím si očistíme ostatní zeleninu a nakrájíme na kostičky, houby na plátky, vše promícháme v míse.
  • 3
    Těsně předtím, než je maso hotové, přidáme skořici a kmín, restujeme další 2 minuty, až začne skořice vonět. Lehce poprášíme hladkou moukou, vsypeme zeleninu a houby, opékáme 2 minuty za stálého míchání. Zalijeme vývarem a rajským protlakem, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 20 minut, až je maso měkké. Odstavíme, přihodíme na kousky nakrájené sušené meruňky, zakryjeme a necháme dojít. Dosolíme podle chuti, opepříme a podáváme posypané nasekaným koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.