Kuřecí se zeleninou a skořicí
80 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 500gramůKuřecí prsa
- 5gramůKmín římský
- 5gramůSkořice mletá
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůLilek
- 100gramůPaprika červená
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 6decilitrůVývar drůbeží
- 50gramůMeruňky sušené
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
609 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
28 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek asi 3 minuty, postupně přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a smažíme dalších 5 minut za občasného promíchání, až se maso zatáhne.
- 2Mezitím si očistíme ostatní zeleninu a nakrájíme na kostičky, houby na plátky, vše promícháme v míse.
- 3Těsně předtím, než je maso hotové, přidáme skořici a kmín, restujeme další 2 minuty, až začne skořice vonět. Lehce poprášíme hladkou moukou, vsypeme zeleninu a houby, opékáme 2 minuty za stálého míchání. Zalijeme vývarem a rajským protlakem, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 20 minut, až je maso měkké. Odstavíme, přihodíme na kousky nakrájené sušené meruňky, zakryjeme a necháme dojít. Dosolíme podle chuti, opepříme a podáváme posypané nasekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.