Kuřecí sendvič se salsou rossa
20 min.
Ingredience
- 300gramůKuřecí prsa
- 30mililitrůOlej olivový
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 4kusyŽemle tuková
- 50gramůRoketa
- Na salsu
- 1kusKapie
- 30mililitrůOlej olivový
- 2stroužkyČesnek
- 2gramyPepř cayenský
- 100gramůRajčata
- 4gramySůl
- 20mililitrůOcet vinný červený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
937 mg
Cukr
734 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky rozkrojíme podélně, abychom získali slabé plátky. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Zatím rozpůlíme kapii, zbavíme jader a opečeme na grilu (2 minuty z každé strany). Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme prolisovaný česnek, přidáme rajčata, cayenský pepř, opečenou kapii, vše 5 minut povaříme. Maso rozložíme na gril a opečeme 3 minuty z každé strany. Uvařené ingredience na salsu osolíme, přidáme ocet a rozmixujeme vše do hladka. Rozkrojené žemle potřeme salsou, vložíme plátky masa a znovu potřeme salsou, ozdobíme listy rokety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.