Kuřecí smažená rýže

40 min.
Indonésie

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
670 mg
Cukr
664 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme rýži doměkka ve slané vodě, vaříme asi 12-15 minut. Scedíme, propláchneme horkou vodou, znovu procedíme a dáme stranou.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme polévkovou lžíci oleje, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji. Přidáme zbývající olej, nakrájenou cibuli, drcený česnek a smažíme 3-5 minut, až je cibule měkká, ale nemění barvu.
  • 3
    Nasypeme chilli a kari a mícháme ještě 1 minutu, nebo až začne vonět. Přidáme kostky kuřecího masa a smažíme 5-6 minut, až začne zlátnout.
  • 4
    Nalijeme sójovou omáčku a přidáme polovinu rýže a dobře zamícháme. Přidáme zbývající rýži, osolíme a opepříme a podusíme zvolna 7-8 minut, až se rýže důkladně prohřeje.
  • 5
    Přidáme jarní cibulku, vařené garnáty, mandle a prohřejeme. Ozdobíme koriandrovými větvičkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.