Kuřecí souvlaki

215 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
513 mg
Cukr
248 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa bez kosti nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Do misky si vymačkáme šťávu z limetky (30 ml), přidáme utřený česnek, olivový olej, sůl, pepř, bílý vinný ocet, mletá hořčičná semínka, chilli koření a čerstvou šalvěj. Řádně smícháme a přidáme kuřecí kousky.
  • 3
    Maso necháme v marinádě 3-4 hodiny naložené.
  • 4
    Potom kuře restujeme na velkém plameni 10-15 minut.
  • 5
    Pokud budeme chtít grilovat, napícháme kuřecí kousky na jehly a grilujeme, dokud se kuře nepropeče, asi 10-15 minut. Jehly na grilu otáčíme, aby se maso udělalo ze všech stran.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.