Kuřecí souvlaki
215 min.
Ingredience
- MARINÁDA
- 30mililitrůLimetková šťáva
- 30mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůOcet vinný
- 1špetkaHořčičné semínko
- 455gramůKuřecí prsa
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
14 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
513 mg
Cukr
248 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa bez kosti nakrájíme na malé kousky.
- 2Do misky si vymačkáme šťávu z limetky (30 ml), přidáme utřený česnek, olivový olej, sůl, pepř, bílý vinný ocet, mletá hořčičná semínka, chilli koření a čerstvou šalvěj. Řádně smícháme a přidáme kuřecí kousky.
- 3Maso necháme v marinádě 3-4 hodiny naložené.
- 4Potom kuře restujeme na velkém plameni 10-15 minut.
- 5Pokud budeme chtít grilovat, napícháme kuřecí kousky na jehly a grilujeme, dokud se kuře nepropeče, asi 10-15 minut. Jehly na grilu otáčíme, aby se maso udělalo ze všech stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.