Kuřecí špejle s opečeným chlebem
45 min.
Ingredience
- Marináda
- 20gramůZázvor mletý
- 3stroužkyČesnek
- 300gramůJogurt bílý
- 3kusyChilli paprička zelená
- 10gramůKmín drcený
- 2lžičkySůl
- 1lžíceMed včelí
- 1lžícePomerančová šťáva
- 1kilogramKuřecí prsa
- 6krajícůChléb konzumní
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 10gramůOregano sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
8 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso omyjeme, zbavíme kůže, nakrájíme na kostky, které vložíme do marinády a necháme nejméně 5 hodin marinovat.
- 2Marináda: zázvor nastrouháme, přidáme česnek, nakrájenou cibuli, jogurt, papričky, kmín, sůl, pepř, med, vymačkáme šťávu z 1 pomeranče a mixérem rozmixujeme.
- 3Maso vyndáme z marinády, špejle opláchneme ve studené vodě a napichujeme kousky masa.
- 4Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, mřížku dáme na střed ohně, naskládáme špejle s masem, které po dobu pečení otáčíme a pečeme z každé strany 15 minut.
- 5Krajíce chleba zabalíme do alobalu, poklademe je na okraj mříže na grilu a opečeme asi 5 minut. Po upečení posypeme oreganem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.