Kuřecí stehna a francouzská piperáda

90 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
36 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vetřeme kořenicí směs, zakapeme citronovou šťávou, dvěmi lžícemi oleje a vložíme na půl hodiny do chladničky marinovat. Očištěnou zeleninu opláchneme, neoloupaný lilek nakrájíme na větší kostky, na půl hodiny nasolíme. Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme, vnitřky vydlabeme, dužninu drobně nakrájíme. Cukety s cibulí pokrájíme na plátky, očištěnou, zrníček zbavenou kapii na kostičky.
  • 2
    Maso vyjmeme z oleje. Zbylý olej rozehřejeme, stehna na něm trochu opečeme. Poté přidáme česnek a víno, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba hodinu za občasného polévání vypečenou šťávou.
  • 3
    Nasolený lilek řádně omyjeme, tekutinu vymačkáme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje, zpěníme na něm cibuli, přidáme lilek a zprudka 2 minuty opékáme. Poté přidáme kapii, cuketu, za 3 minuty rajčata s lístky tymiánu a majoránky. Dle chuti okořeníme a dusíme 10 minut přikryté, nakonec vše osolíme.
  • 4
    Dušenou zeleninu upravíme na mísu, na ni položíme pečená stehna, ozdobíme lístky bazalky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.