Kuřecí stehna a francouzská piperáda
90 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5stroužkůČesnek
- 4kusyKuřecí stehna
- 2kusySměs koření na kuře
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůLilek
- 250gramůRajčata
- 2kusyKapie
- 200gramůCuketa
- 100mililitrůVíno bílé
- 4lžíceOlej rostlinný
- 0,5hrstTymián čerstvý
- 0,5hrstMajoránka
- 0,5hrstBazalka
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
36 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, vetřeme kořenicí směs, zakapeme citronovou šťávou, dvěmi lžícemi oleje a vložíme na půl hodiny do chladničky marinovat. Očištěnou zeleninu opláchneme, neoloupaný lilek nakrájíme na větší kostky, na půl hodiny nasolíme. Rajčata spaříme, ihned zchladíme, oloupeme, vnitřky vydlabeme, dužninu drobně nakrájíme. Cukety s cibulí pokrájíme na plátky, očištěnou, zrníček zbavenou kapii na kostičky.
- 2Maso vyjmeme z oleje. Zbylý olej rozehřejeme, stehna na něm trochu opečeme. Poté přidáme česnek a víno, vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme zhruba hodinu za občasného polévání vypečenou šťávou.
- 3Nasolený lilek řádně omyjeme, tekutinu vymačkáme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje, zpěníme na něm cibuli, přidáme lilek a zprudka 2 minuty opékáme. Poté přidáme kapii, cuketu, za 3 minuty rajčata s lístky tymiánu a majoránky. Dle chuti okořeníme a dusíme 10 minut přikryté, nakonec vše osolíme.
- 4Dušenou zeleninu upravíme na mísu, na ni položíme pečená stehna, ozdobíme lístky bazalky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.