Kuřecí stehna s citronem a česnekem
70 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 2kusyCitrony
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyCibule červená
- 125mililitrůVíno bílé
- 4kusyMrkev kořen
- 8stroužkůČesnek
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
30 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá stehna osušíme a uvolníme na nich kůži. Očištěnou cibulku, petrželku, 4 stroužky česneku najemno nasekáme, smícháme s citronovou kůrou, lžící oleje, solí a pepřem. Směs naplníme pod kůži stehen.
- 2Oloupané červené cibule nakrájíme na osminky, zbylý česnek rozpůlíme. Očištěnou mrkev pokrájíme na kolečka. Vše vložíme spolu se stehny do zapékací mísy, pokapeme olejem a citronovou šťávou.
- 3Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 40 minut, během pečení maso asi dvakrát obrátíme, nakonec přilijeme víno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.