Kuřecí stehna vařená se zeleninou s bylinkovými knedlíčky
95 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3kusyMrkev kořen
- 3kusyTuřín
- 0,5kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžičkySůl
- 4kusyKuřecí stehna
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 1kusBadyán
- 1litrVývar drůbeží
- 220gramůSamokypřicí mouka
- 120gramůSádlo škvařené
- 2lžíceVoda pitná
- 100gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1250 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
61 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očistíme, oloupeme a na kusy pokrájíme středně velké cibule, velké mrkve, velké vodnice, řapíky celeru a nameleme pepř.
- 2Velká osolená a opepřená kuřecí stehna vložíme do velkého hrnce, přidáme nakrájenou zeleninu, rozpůlené stroužky česneku, snítku tymiánu, snítky petrželky, badyán a bobkový list. Vše zalijeme drůbežím vývarem, popřípadě jen vodou tak, aby maso i zelenina byly zakryty a uvedeme do varu. Potom zmírníme plamen a stehna se zeleninou vaříme za občasného sbírání pěny asi 1 hodinu.
- 3Mezitím připravíme bylinkové knedlíčky. Smícháme samokypřící mouku, sádlo a špetku soli a pepře se sekanou petrželovou natí, podle potřeby přidáme studenou vodu. Uhněteme měkké těsto, z kterého naděláme kulaté knedlíčky. Ke konci vaření do rendlíku odebereme trochu vývaru a v něm knedlíčky 10-15 minut vaříme, až změknou.
- 4Maso a zeleninu s trochou vývaru rozdělíme na talíře, přidáme knedlíčky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.