Kuřecí stehýnka zapečená v šouletu

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
29 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná kuřecí stehna v kloubu rozdělíme na dvě části, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném sádle. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 2
    Do výpeku vsypeme oloupanou, nasekanou cibuli, osmahneme ji, zalijeme trochou vody, vložíme stehýnka a podusíme je doměkka.
  • 3
    Hrách a kroupy uvaříme doměkka. Kroupy propláchneme studenou vodou, promícháme s hrachem, tukem od dušení kuřete, rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.
  • 4
    Do sádlem vymazaného pekáče urovnáme stehýnka, navrch rozprostřeme šoulet a pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.
  • 5
    Podáváme se salátem z kysaného zelí nebo s nakládanou okurkou. Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.