Kuřecí tagine

200 min.
Maroko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa bez kosti očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme je v jedné vrstvě do velké, hluboké nádoby. Nožem kuře na několika místech lehce nařízneme (kvůli marinování).
  • 2
    Na marinádu smícháme ve velké míse olivový olej, nasekaný koriandr, mořskou sůl a šafrán. Vmícháme najemno nasekanou cibuli, nasekané chilli zbavené semínek a dva rozmačkané stroužky česneku. Posypeme skořicí, kmínem, zázvorem, kurkumou a pepřem. Přidáme vodu a promícháme. Marinádou kuře řádně obalíme a vmasírujeme. Nádobu přikryjeme a necháme min. 2-3 hodiny marinovat, nejlépe přes noc.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 180 °C nebo na stupeň 4. V hrnci rozehřejeme 30 ml olivového oleje na středním plameni. Přidáme jemně nasekanou chilli papričku bez semínek, jemně nasekanou cibuli a rozmačkané 2 stroužky česneku. Restujeme 2-5 minut a dáme stranou.
  • 4
    Kuře i s marinádou dáme do hrnce s vysokým dnem spolu s nasekanou petrželí, limetkami a směsí. Bude-li potřeba, přidáme ještě jednou 60 ml vody, aby byla směs vláčná. Vaříme kuře minimálně hodinu nebo tak dlouho, dokud nebude hotové.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.