Kuřecí tagine
200 min.
Ingredience
- MARINÁDA
- 1špetkaSůl mořská
- 60mililitrůOlej olivový
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaSkořice mletá
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaKurkuma
- 1špetkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 60mililitrůVoda pitná
- 1špetkaKmín drcený
- 0,5lžičkaŠafrán
- 60mililitrůOlej olivový
- 685gramůKuřecí prsa
- 1kusChilli paprička
- 2kusyLimetka
- 1kusCibule
- 15gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
23 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa bez kosti očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme je v jedné vrstvě do velké, hluboké nádoby. Nožem kuře na několika místech lehce nařízneme (kvůli marinování).
- 2Na marinádu smícháme ve velké míse olivový olej, nasekaný koriandr, mořskou sůl a šafrán. Vmícháme najemno nasekanou cibuli, nasekané chilli zbavené semínek a dva rozmačkané stroužky česneku. Posypeme skořicí, kmínem, zázvorem, kurkumou a pepřem. Přidáme vodu a promícháme. Marinádou kuře řádně obalíme a vmasírujeme. Nádobu přikryjeme a necháme min. 2-3 hodiny marinovat, nejlépe přes noc.
- 3Předehřejeme troubu na 180 °C nebo na stupeň 4. V hrnci rozehřejeme 30 ml olivového oleje na středním plameni. Přidáme jemně nasekanou chilli papričku bez semínek, jemně nasekanou cibuli a rozmačkané 2 stroužky česneku. Restujeme 2-5 minut a dáme stranou.
- 4Kuře i s marinádou dáme do hrnce s vysokým dnem spolu s nasekanou petrželí, limetkami a směsí. Bude-li potřeba, přidáme ještě jednou 60 ml vody, aby byla směs vláčná. Vaříme kuře minimálně hodinu nebo tak dlouho, dokud nebude hotové.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.