Kuřecí vývar s pórkem a cizrnou
35 min.

Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusPórek
- 110gramůCizrna
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 125gramůTěstoviny čtyřvaječné
- 1litrVývar drůbeží
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
16 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vývar přivedeme k varu, přidáme těstoviny a povaříme do změknutí. Těstoviny vyjmeme a vývar necháme vařit.
- 2Pórek nakrájíme na kolečka a společně s prolisovaným česnekem na rozehřátém másle orestujeme dozlatova. Přidáme praženou cizrnu, krátce promícháme, zaprášíme ji moukou a restujeme asi 10min. Postupně přiléváme vývar.
- 3Polévku ochutíme solí, pepřem, kajenským pepřem a nakrájenou petrželkou, přidáme připravené těstoviny, nakrájené kuřecí maso a znovu provaříme. Poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.