Kuřecí závin

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
56 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nádivka: Bůček nakrájíme na kousky velké 5 mm a dáme je do mísy.
  • 2
    Kuřecí játra, slaninu, šalotky, česnek a koňak dohladka rozmixujeme.
  • 3
    Směs dáme do mísy, přidáme tymián, šalvěj, zázvor, skořici, osolíme a opepříme. Nádivku zamícháme.
  • 4
    Vykostěné kuře vložíme mezi větší mikrotenový sáček a paličkou na maso rozklepeme na stejnoměrnou tloušťku.
  • 5
    Na maso dáme polovinu nádivky, plátky šunky, posypeme oříšky, přidáme zbytek nádivky. Zavineme a omotáme nití.
  • 6
    Změklým máslem potřeme povrch a silně jej osolíme a opepříme.
  • 7
    Závin zabalíme dobře do alobalu, konce svážeme a vložíme na pekáč s roštem.
  • 8
    Přivedeme k varu vývar a závin jím na pekáči přelijeme. Pečeme asi 2 hodiny v předehřáté troubě při 160 °C (plyn 3), během pečení jej podle potřeby podléváme vývarem.
  • 9
    Odstraníme fólii a závin necháme vychladnout. Přikryjeme jej a dáme přes noc chladit. Před podáváním jej pokrájíme na proužky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.