Kuřecí závin
160 min.
Ingredience
- 2kilogramyKuře
- 80gramůŠunka dušená
- 125gramůPistácie
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceSůl
- 0,75lžícePepř černý mletý
- Nádivka
- 5gramůVepřový bok
- 400gramůJátra kuřecí
- 250gramůSlanina vepřová
- 50gramůŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceKoňak Armaňak
- 20gramůTymián čerstvý
- 10gramůŠalvěj čerstvá
- 10gramůZázvor mletý
- 2lžičkySkořice mletá
- 1lžičkaSůl
- 0,75lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
56 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nádivka: Bůček nakrájíme na kousky velké 5 mm a dáme je do mísy.
- 2Kuřecí játra, slaninu, šalotky, česnek a koňak dohladka rozmixujeme.
- 3Směs dáme do mísy, přidáme tymián, šalvěj, zázvor, skořici, osolíme a opepříme. Nádivku zamícháme.
- 4Vykostěné kuře vložíme mezi větší mikrotenový sáček a paličkou na maso rozklepeme na stejnoměrnou tloušťku.
- 5Na maso dáme polovinu nádivky, plátky šunky, posypeme oříšky, přidáme zbytek nádivky. Zavineme a omotáme nití.
- 6Změklým máslem potřeme povrch a silně jej osolíme a opepříme.
- 7Závin zabalíme dobře do alobalu, konce svážeme a vložíme na pekáč s roštem.
- 8Přivedeme k varu vývar a závin jím na pekáči přelijeme. Pečeme asi 2 hodiny v předehřáté troubě při 160 °C (plyn 3), během pečení jej podle potřeby podléváme vývarem.
- 9Odstraníme fólii a závin necháme vychladnout. Přikryjeme jej a dáme přes noc chladit. Před podáváním jej pokrájíme na proužky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.